Zavolite sebe i svoj zivot i ostvarite sve svoje potencijale

ljubizivot

40 MAMA I TATA U SLUŽBI DETETOVE ŽIVOTNE SVRHE (astrologija i porodični raspored u službi deteta)

Zašto danas pričam o astrologiji i o tome kako roditelji mogu da utiču na svoju decu?

Zbog toga što postoji jedna velika predrasuda, da deci ne treba raditi natalnu kartu do 18-te godine, u smislu da ne bi smo uticali na njih i na njihove odluke. Tu se, naravno, napravi greška. Retko koje dete se posle treće godine seća svojih prethodnih života. Ne zna ko je bio, ne zna koje talente ima, niti šta treba da postane kako bi ispunilo svoju životnu svrhu.

Kažu: “dete mi je talentovano za sve. Da, ali za šta je talentovano najviše? Drugo, roditelj iz svoje lične perspektive govore – bolje da ide da zarađuje pare, bolje da ide u pravnike, da ode u ekonomiste… Ne znajući ili ne poštujući detetov najveći talenat. I šta urade?  “Uguše” radost svoga deteta.

Roditelji ne znaju koliko je slaba ili jaka detetova volja. Ako je jaka volja detetova, šta to znači? Znači treba da pustimo dete da radi šta hoće, samo da ga malo usmerimo. Ako je slaba detetova volja, šta to znači? Da ga gurkamo, jako mnogo i jako dugo.

Kako dete uči i kako dete pamti? Da li uči lako, da li pamti lako i lako zaboravlja ili uči brzo i sve mu ostaje u glavi? Da li uči jako sporo? Da li je talentovano za sport ili nije talentovano i ima „dve leve noge“ (a vi ga gurate u sport)?  Da li je dete talentovano za jezike ili nije talentovano za jezike?  Zbog svega toga, govorim o tome, kako upoznati više svoje dete na osnovu natalne karte.

Priča Snežane Prokić o posetama astrolozima

Pre nego što sam postala astrolog, ja sam odlazila kod astrologa i postavila pitanja – da li ću da završim fakultet, da li ću da magistriram, kada ću da sretnem momka, kako će taj momak da izgleda, kada ću da se udam? Kada sam se udala, onda je bilo – kada ću da rodim dete? Ni jednog trenutka nisam postavila pravo pitanje a to je – šta ja treba da uradim da bih bila srećna? Onda bi odgovori bili sasvim drugačiji! Ja sam se udala sa svojih 30 godina. Kada su me pitali koji su 5 najsrećnijih trenutaka u mom životu, ja sam rekla – kada mi se rodio brat, kada sam bila vukovac u osnovnoj školi, kada sam postala prvak Jugoslavije u hemiji u osnovnoj školi, kada sam diplomirala, magistrirala i kada sam se udala! Ne kada sam se prvi put poljubila sa momkom i sa mojim mužem, nego – kada sam se udala! Znači, postignuća od početka do kraja. I, shvatim, da ja nisam srećna. 

12 godina sam pokušavala da postanem majka. Četiri vantelesne oplodnje. Da vam ne pričam koliko sam prošla svih alternativnih lekara, čajeva, bioenergetičara i svega ostalog, u pokušaju da postanem majka. 

Samo još malo...samo još malo...samo još malo, do trenutka, dok mi Sanja Perić nije rekla, (2012. godine, u trenutku kada sam već imala 43 godine) – sa 21-om godinom si i mogla da postaneš majka, posle je već bilo kasno.  Ja pomislim da se u tom trenutku nisam ni poljubila sa momkom! Nisam imala momka. Znači, Bog nije hteo.

Šta sam ja posle, postajući astrolog, shvatila? Da sam ja krenula putem svoje životne svrhe, tj. da sam umesto tehnologije tj hemije (koja je odnos Meseca i Neptuna), upisala psihologiju, koja je takođe, odnos Meseca i Neptuna (Mesec je naša duša, Neptun je naša povezanost sa Bogom). Ja sam mogla sa 19 godina da nađem momka koji bi mi napravio dete do 21. godine. Da sam išla putem svoje životne svrhe, znači, da sam išla pravim putem, onim za šta sam se rodila, ja bih mogla možda i da postanem majka. Ovako sam skrenula sa pravog puta i stranputicom, preko udaje u 30-oj, preko razvoda sa 42, preko 4 vantelesne oplodnje, sa 43 godine sam došla u poziciju da ja mogu da  pomognem drugim ljudima.  Trenutno postoji  15-oro dece koja su se rodila zahvaljujući meni, zato što sam spasila preko 30 brakova. 

 

Deca koja se sećaju prethodnih života

Dolaze mi majke unezverene, jer kako će da dođe kod muža i da mu kaže da se dete seća prethodnih života? Ja kažem, nemoj slučajno da kažeš mužu, jer će da kaže – em mi žena luda, em mi dete ludo. Nego kaži detetu da crta te crteže da bi videlo da se radi o različitim slikama.

Kaže, dete mi vrišti i pokazuje mi po plafonu, ili, preko noći se budi i ciči i pišti, govoreći – mama, mama. Ja predložim da mama nekoliko noći spava na tom mestu gde spava dete, da slučajno vidi da nisu podzemne vode.  Ako nisu podzemne vode, može da se desi da dete vidi Anđele, da vidi druga bića. Da joj ih pokazuje,  a ona ih ne vidi. Sa druge strane, ako ima te noćne more, neka crta i neka priča šta se dešava. Ako vidi nešto ili ima izmišljene prijatelje. Ti kaži detetu da to što drugi ne vide, ne znači da i ono ne vidi, ali da opiše šta vidi. Treba obasniti detetu da ako bude svima pričalo o tome mogu da pomisle svašta o njemu (da je ludo), ali da treba da ima poverenje u majku I sa njom deli sve priče koje vidi.

Prava pitanja koja treba postaviti astrologu

Ja sam odlazila kod astrologa i pitala kako i kada. Nisam pitala glavna pitanja:

Zašto smo se mi rodili sada  i ovde?

 Zašto smo izabrali roditelje kakve smo izabrali?

Koji su nam talenti?

I koja je naša životna svrha?

 

Ovo su odgovori koje astrolog može da vam da:

Naša duša ide iz života u život – iz fizičkog života u fizički život. Sa neke druge planete dolazi ovde.  Dogovara se sa Bogom za svaki od tih naših fizičkih života. Da li ćemo da budemo muško ili žensko? Da li ćemo da imamo jako težak ili veoma lak život? Da li ćemo postati roditelji ili  nećemo. Ali, najvažniji put, onaj uspravan put, je put životne svrhe, koji glasi ovako – kada bi ste imali dovoljno novca, čime bi se bavili do kraja svog života? Naravno, prvih godinu dana bi putovali po svetu, fotografisali, plandovali....ali bi vam posle bilo dosadno. Znači, čime bi se bavili i šta bi ste radili kada bi ste imali dovoljno materijalnog osiguranja? Odgovor je – služili bi drugim ljudima sa znanjem, talentima, iskustvima i svime onim što imate, da pomognete drugim ljudima.

Kada kažem prijteljici šta je njena životna svrha, ona kaže – ja sve to što si ti rekla, da ja treba da pomažem drugim ljudima, tako što treba da ih naučim da ne budu u strahu, nego da budu otvoreni ka životu. To što treba da njih učim da propričaju, pa ja prva ne umem da pričam, ne umem da kažem mužu šta mi treba… Baš o tome i pričam - da si ti znala šta je tvoja životna svrha sa svojih 10 ili 15 godina, ti bi pričala tada, ne bi čekala sa svojih 45 godina i autoimune bolesti... Onda ona kaže - mora da sam ja bila pijana kada sam se dogovarala sa Bogom kakvu ću imati životnu svrhu, a toliko problema imam. Ja kažem, samo jednostavno nisi osetila.

Ili, dođe žena i kaže moj život je zaršen...imam 45, 55, 65, 35 godina... Pitam, kako je tvoj život zaršen? Kažu – nemam muža, nemam decu. Na to kažem, pokazaću ti mnogo žena koje imaju muža i decu a nisu srećne, nego su tužne. Nego, tvoja životna svrha je da služiš drugim ljudima.  Onda kada ti budeš služila drugim ljudima, onda će tvoj lični život da se sredi.

Čemu služi život?

Sve što se dešava u našem ličnom životu je u službi naše životne svrhe, da služimo sa svojim znanjem i iskustvima, drugim ljudima.  Deca dođu usput.  Muž dođe usput. Sve karmičke veze koje imamo, dođu usput.  Ako smo mi u skladu sa Bogom, ako mi služimo drugim ljudima, sve drugo se posloži. Da sam ja otišla na psihologiju, ja sam možda i mogla da se ostvarim kao majka. Ovako sam majka svoj deci. Znate šta je moja životna svrha?  Moja životna svrha je da kroz akciju, kroz priču, služim svim majkama ovog sveta da bolje vaspitavaju svoju decu.

Šta treba majka da radi I koja je njena svrha?

Majka treba da budu srećna, majka treba da bude radosna! Ništa drugo ne mora da uradi za svoje dete! Ne mora da ga nauči ni da jede, ni da pije ni da hoda... Ne mora ništa! Samo je dovoljno da bude radosna. Jedan moj prijatelj, u trenutku kada se već bio razveo, hoće po svaku cenu da vrati bivšu ženu, da bi živeo zajedno sa sinom.  Ja kažem, ali ona te neće.  Sa druge strane, ne voli te više. Sa treće strane ni ti nisi zadovoljan. Zašto ne nađeš sebi drugu ženu da bi bio srećan? On kaže, ja ću sve da uradim da mog sina. Ja mu kažem da zamisli da za 30 godina, dolazi tvoj sin i kaže – imam troje dece ali sam sreo ženu svog života, konačno! Šta bi mu ti rekao? On kaže da bi mu rekao – idi sine, razvedi se i budi sa tom ženom, kada si  je već sreo i kada je voliš. Onda će tvoj sin da ti kaže – ali, tata, ti si se žrtvovao za mene jednog! Kako ja onda mogu da ostavim troje dece i da odem sa svojom ljubavi? Ako jednu stvar treba da ponesete kući, vezano za vas i vaše roditeljstvo, to je jedina stvar koju treba da date svojoj deci, osim života koji ste im dali, (jer mogli ste da ih date u Zvečanskoj i da deca opet porastu i budu ljudi), to je , da vi budete radosni! Onda dajete dozvolu vašoj deci, da vaša deca budu radosna i srećna!

Zašto je važno znati šta je detetu životna svrha?

Daću vam primer mog oca. Sa 4 godina on je znao da će da bude doktor. Zov duše je bio takav da je on znao da će biti i ceo život se spremao da bude doktor. Sasvim “slučajno”, kada je trebala da se izabere specijalizacija, ispalo je da između plastičnog hirurga i anesteziologa, anesteziolozi se traže, za plastičnog hirurga se čeka da se ukaže mesto. On odluči da bude anesteziolog. Ja pogledam njegov horoskop i kaže ovako – retrogradni mars u dvanaestoj kući, retrogradni neptun u prvoj kući. Znači, sklon amoubistvu. Tajnim neprijateljima ubistvo iza leđa i drogiranje. Šta je on uradio? On je kroz anesteziologiju, drogom uspava ljude a onda ih budi I daje im život. Umesto da ih ubija, on ih oživlja. Spasio je preko 5000 života.  Imao je vrlo lagodan privatni život. Otac mu je poginuo u II svetskom ratu, ali osim toga, živeo je vrlo srećno. Završio je fakultet, sa 28 godina se oženio. Sa 32 je dobio prvo dete. Sa 39 dobio drugo dete. 51 godinu bio u braku. Spasio preko 5000 života. Sada je jako tužan, zato što mu je žena umrla posle 51-ne godine braka. Imao je lak život, zato što je u startu znao šta je. Zato je važno da pogledate koja je životna svrha svakog od vas  i sve vaše dece. Ako znaju šta im je životna svrha, lakši će im biti privatni život.

Trenutak rođenja, ko ga određuje? Beba ili doktor?

I nemojte da se plašite ako vam lekar kaže da treba da idete na carski rez, pa vam ubrza porođaj ili beba zakasni, pa se rodi kasnije.  Kažu, to je lekar -hirurg ili pedijatar, koji je trebao da porodi ženu, on je uticao na bebinu sudbinu.  Beba i doktor su se (pre nego što se beba rodila) dogovorili kada će beba da se rodi. Svaka beba zna sekund, kada bira kada će da se rodi. Ništa ne brinite. Prerano ili prekasno, totalno je nebitno.

 

Kako se u natalnoj karti vidi životna svrha?

Kroz  severni mesečev čvor se vidi životna svrha. Pogledajte, da bi je osvestili. Jer obično je to ono što mi radimo besplatno. Mislimo da je sasvim “slučajno” to što ljudi dolaze kod nas da se ispovedaju,  sasvim slučajno to što nas energetski iscrpljuju i sasvim slučajno dolaze kod nas po pomoć, a mi tu pomoć dajemo neštedimice. Sve ono što mi radimo, pomažući drugim ljudima, prepoznaćete, to je vaša životna svrha.

Primer talenata i životne svrhe

Znaš, moje dete je izvrstan programer.  Ja kažem jeste, ima 12 godina,  biće izvrstan programer i zaradiće velike pare. Ali je tvoje dete bivši Samuraj. Znači, ako se ne bavi sportom, (neptun u vodoliji) mora da jede sebe i da bude nervozno  samo sa sobom. Zato je veoma bitno da ga naterate da se svaki dan bavi sportom i da trenira borilačke veštine, gde će svojim mačem „da seče“ i da se bavi time. Inače će jako lepo da programira, nema problema.  Ali svu tu ogromnu količinu energije, koju su Samuraji imali, kroz svoje fizičko telo, nigde neće utrošiti.  Gde će da potroši? U glavi svojoj, kroz sekiracije.

Zašto je važno znati životnu svrhu i talente?

Važnost znanja životne svrhe deteta ogleda se u mogućnosti usmeravanja deteta. Da li će ići na jezike ili na psihologiju, da li će raditi u nekoj tajnoj službi ili negde drugde, kada ima mnogo planeta u dvanaestoj kući (dvanaesta kuća predstavlja zatvorerene institucije – policija, vojska, bolnice, banke, sudovi). Ako dete ima puno planeta u dvanaestoj kući, znači da će njemu biti dobro u zatvorenim institucijama, kad tamo radi.

Ako dete ima talente za muziku ili za sport ili za bilo koju drugu umetnost, forsirati to, jer sve ono što je umetnost, to je izduvni ventil za sve ono što treba da radi.

Da li dete treba da završi fakultet onaj koji vi mislite? Odgovor je – ne. Treba da završi ono što ono hoće.  

Da li je dete jake ili slabe volje, brzo ili sporo?

Daću vam nekoliko primera, kako izgleda kada dete ima jaku volju ili ima slabu volju. Ako ima slabu volju (Sunce u vagi). To znači da mama i tata moraju da ga gurkaju i podstiču svaki put: hajde da pogledamo da li si uradio sve, možeš ti to, hajde da ponovimo zajedno.. A malom ovniću zadate cilj i on će lako da uradi to. Malom lavu (Sunce u lavu), samo će te da kažete – sine, ako hoćeš da budeš poznat i lep i visok, pametan i da te svi  cene i poštuju, ti treba da uradiš to i to. Mali lav kaže – stvarno?! I  baci se na posao. Malom strelcu, dajte knjigu i dajte sport i zadajte mu cilj šta treba da uradi, sam će da uradi. Malom detetu koje je riba u horoskopu, kod njega je sve lagano, polako...  Zamislite sada majku Ovnicu kao majku male Ribe, koja sve hoće brzo i odmah – ajde, ajde, ajde.. ... Daj ja ću da ti vežem pertlu, daj ja ću da ti ovo ili ono... Ako dobijete sporo dete, poštujte tu njegovu sporoću.

Mama koja je spora, ima dete koje je nervozno. Ili majka koja je brza ima dete koje je nervozno i ne može da se svrti oko učenja. Tu je rešenje da dete prvo ode na sport, da izbaci višak energije I nervozu, da se umori pa da onda krene da uči.

Način učenja tj primanja i reprodukovanja informacija? Da li prati okicama, da li prati ušima ili treba da svari sve informacije?

Merkur u ovnu, zadajte mu prvo da završi sve što ima, da bi moglo da ide da se igra. 

Merkur u biku je tipičan kampanjac. Sačekaće do poslednjeg trenutka, do ponoći neće učiti. Znači, sutra ima ispit i neće učiti dok god ne bude trebalo. Tu nagovaranje ne pomaže.

Merkur u blizancima – 15 drugih stvari ga interesuje osim učenja. Morate da sednete pored njega i fokusirajte njegove misli na učenje.

Merkur u raku – totalno emotivan – mama, moraš da sediš pored mene dok ne budem završio domaće zadatke. Ostavite svoje obaveze, sedite sa njim dok ne završi domaće zadatke. Prvih par godina.

Merkur u lavu – zadajte mu uslov da ne može ništa drugo da radi dok ne uradi zadatke.

Merkur u devici – praktičar, u sitna crevca. Morate da mu nacrtate slike i da mu pokažete slike, da mu opišete kroz metafore te priče da bi shvatio.

Merkur u vagi – ne mogu, mrzi me. Odlaže obaveze jer mu je mir i spokoj najvažniji. Budite mirni I radite sa njim barabar.

Merkur u škorpiji – mali Šerlok Holms. Ako mu ono što treba da uradi u školi, zadajete kroz tajne neke i kroz priče tajnovite I kažete mu da posle može da rešava detektivske slučajeve, odmah će sve da nauči.

Merkur u strelcu – samo mu zadajte ciljeve koje treba da ostvari da bi išao i živeo u inostranstvu, iIi da postane veliki sportista. Ako hoće da postane veliki sportista, mora da bude pametan i da završi školu, mora da zna strane jezike, srpski I matematiku.

Merkur u jarcu – zadajte mu da bude bogat onda kada bude završio škole.  Da će sve što bude uradio tokom godina, da će mu pomoći da obezbedi I svojoj deci i svojim unucima sve. Dete povezuje da ako bude učilo biće bogat i to će mu biti odlična motivacija za učenje.

Merkur u vodoliji – nervozno samo sa sobom, ne drži ga mesto. To su najbolji mogući programeri, ali nisu baš mnogo socijalni. Neće baš biti druželjubivi.

Merkur u ribama - pesnik! Taj će da piše devojčicama pesme i da čita i da piše i da crta,  ali ga je teže primorati da nauči matematku.     

Šta kad saznate detetovu svrhu i talente?

Kada znate kakvo je vaše dete i kako uči, ima li jaku volju ili nema jaku volju, onda ga pustiti.

Zašto je važno  pustiti i proveriti sve njihove  talente? Zbog toga što je neki talenat 50 % kvaliteta a drugi talenat je 20% kvaliteta, a ono zna i jedno i drugo. Ali zato sigurno znate da bi uz životnu svrhu išao “niz vetar”, “niz reku”. 

Ko je mogao Goranu Bregoviću da kaže da će biti odličan zabavljač. Samo neko ko je pogledao njegovu natalnu kartu i video da je njegov neptun vezan za njegovo sunce i video da mora postati super poznata ličnost. Ko je mogao Madoni da kaže, koja je bila prostitutka i koja je učila kako se igra i kako se peva? Samo neko ko joj je video natalnu kartu I da shvati da će biti veoma poznata.

Zato treba znati dečje talente. Da shvatite šta je ono što je jače, šta je ono što je slabije i koji je njegov glavni kolosek.  

Zašto je važno znati detetovu sudbinu, a ne mešati se u to?

Ako detetu stoji da ima rani brak i da će imati 2 ili 3 braka ili da će imati mnogo starijeg patnera, ne treba se mešati, jer je to njegov životni put i možda treba da ostvari dete iz tog prvog braka, a vi ga zaustavite. Vrlo četo se roditelji mešaju u život svog deteta zbog svojih ličnih strahova. Mešaju se i zbog svojih predaka i zbog svih predrasuda ovog sveta. Dete treba samo da odluči. Ali ono luta, zato što ga roditelji sve vreme guraju na sopstveni kolosek, da bi ga zaštitili.

Vrlo često roditelj kaže - ja sam se patio, nisam dobio nežnost i ljubav od svoje majke i oca, sada ću ja sve da dam svojoj deci i na taj način, razmazi svoju decu. Deca moraju da znaju svoje sopstvene granice, da znaju da moraju da se bave sportom i da uče. Sve ostalo ide uz to.

Kako priče naših predaka utiču još na vaspitanje deteta?

Šta su priče predaka? Zajedno sa nastankom, kada se spoje jajna ćelija i spermatozoid, sve informacije dobijamo od mame i tate od trenutka kada su oni začeti do trenutka kada su nas začeli. Imamo informacije koje nosimo na nivou duše i to je ona svetlost koja ulazi u naše telo. Birajući određene mamu i tatu i određenu genetiku i zemlju u kojoj ćemo da se rodimo, biramo i aktivne pretke. Šta to znači “aktivni preci”? Mi tako začećem, unazad, imamo nekih 20-30 hiljada predaka.  Nisu svi aktivni sa svojim pričama.

Kako brat i sestra, od istog majke i od istog oca, imaju različite sudbine, različito izgledaju, različite talente i sve različito? Kako kada su isti geni? Zbog toga, što svako od njih ima svoju životnu svrhu. Zamislite brata koji treba da se oženi sa 20 godina, tako što je napravio bebu. Do 30-te godine treba da napravi četvoro dece I onda krene da zarđuje da bi obezbedio krov nad glavom i sve ostalo za tu decu. Koji će njemu biti aktivni preci koji će da pričaju? To su sve dede koje su poginule rano ostavivši decu i udovice svoje. Negde iz podsvesti će oni da ga gurkaju i da pričaju da treba da se oženi mlad. Zamislite njegovu rođenu sestru, koja treba da završi fakultet, da završi magistraturu i doktorat i da se uda sa 40 godina i da rodi jedno dete.  Iz njene podsvesti će pričati bake – nemoj da se udaš mlada, ima da se zarobiš. Ili, nemoj da se udaš mlada, sa 25 godina ćeš ostati udovica i da gajiš troje dece. Nemoj da se udaš mlada, muž će da te tuče i maltretira.. Nemoj da se udaš mlada, umrećeš na porođaju… Sve te bake pričaju kroz našu  podsvest i zato ona uči i ni jedan momak joj nije dovoljno dobar I kada treba da ide na ljubavni sastanak, nešto joj se ne da.  Zašto? Zato što treba da postane vrhunski lekar i da rodi dete usput, sa 40 godina. Onda kaže kako sam se sve to do sada zaljubljivala u neke koji su mi bili karmičke veze, a onda sam napravila dete sa nekim ko je oženjen! Ne razumem tu svoju sudbinu? To znači da postoje strine, babe, tetke iz prošlosti, koje pričaju nemuštim jezicima.

Da li treba da se plašite svoje sudbine i svojih predaka?

Apsolutno ne. Ti preci pokušavaju da nas zaštite od svojih tužnih priča. Koje su tužne priče? Kada žene nemaju dece, abortusi, pobačaji. Bake koje ostaju udovice. Otimanje imovine bilo koje vrste. Kada majka ima 4 sina i 3 ćerke, kome će da se ostavi imovina na ovim našim Balkanskim prostorima? Isključivo sinovima. Ćerkama se eventualno daje miraz. Na moralnom nivou, sestre će osećati da su izdate od strane svoje braće. Zamislite, sve one babe trgovkinje ili prostitutke ili kockarke ili špijunke, koje su zavodile sve žive muškarce, gde god da su ih srele u prethodnih 1000-2000 godina. Kakvo viđenje one imaju o muškarcima? Misle kako su oni slabići, kako mogu da zavedu koga god hoće, kako mogu da mu izmame koliko god žele para…sve mogu da mu urade.  Šta će one da prenose svojoj deci kao informaciju? Preneće im – muškarci su slabići, ne treba ih ceniti. Kako to utiče na potomke koji su muškarci? Biće nesigurni. A kako će se osećati žene koje imaju takve bake kao pretkinje? Misliće da su muškarci slabići.

Kada se promeni gledište i kada shvatite da to ne pričate vi, već pričaju ti vaši aktivni preci u vama, koji svojom mukom govore iz vas, shvatite da je ovaj život mnogo lep. Sve pretke koje smo dobili i sve aktivne pretke koji su aktivni – kod jedne osobe jedni, kod druge drugi, imamo zato da bi smo što pre stali na put svoje životne svrhe.

Kako izgledaju razgovori sa ženama, kojima pokušavam da spasim brak (a spasila sam preko 30 brakova do sada).

Obično dođu žene nezadovoljne i ljute na svoje muževe što malo zarađuju, ne pomažu u kućnim poslovima, ne bave se decom, ne obraćaju pažnju na nezadovojstvo i potrebe svojih žena i mnogo toga još.  Ispostavi se i činjenica je da muževi osećaju sve one neizgovorene besne i ružne misli koje žene imaju o njima.

U razgovoru, ja demonstriram kako to izgleda, da žene same osete kako se muževi osećaju. Onda ih savetujem da umesto nezadovoljstva, kojim ništa ne rešavaju, počnu da blagosiljaju svoje muževe, da ih prihvataju onakvim kakvi oni jesu, sa svim njihovim vrlinama i manama, da se prisete zbog čega su se udale za njih, da i same sebe malo promene. Onda u novoj demonstraciji toga, kada počnemo da upućujemo lepe reči, reči podrške, prihvatanja i blagosiljanja, one same uvide koliko je osećaj potpuno drugačiji i daleko moćniji da se nešto promeni u pozitivnom smislu u korist svih.  

Te reči su: Zahvalna sam ti što si moj muž! Zahvalna sam ti što si otac moje dece! Možda si ti jedini koji je mogao da me učini majkom. Hvala ti! Samo to da si uradio, bilo bi dovoljno! A to što zaradiš I doneseš novac u kuću i što si prisutan u kući uz našu decu I povedeš ih ponekad na treninge i sve ostalo, to je mnogo veliko, kao kuća! Poštujem i volim sve tvoje slabosti. Ne znači da ih ne vidim, ali ih poštujem, jer znam da u ovom trenutku nemaš snage i nemaš kapacitet da se promeniš. Ja ću se promeniti i sa većim razumevanjem, uticaću na našu decu. Sa ljubavlju i poštovanjem ću dozvoliti da ti imaš svoje mane, a da deca imaju veće vrline nego što ti imaš. Hvala ti što si moj muž i otac moje dece. Sa ljubavlju i poštovanjem, svaki dan te blagosiljam!

To je razlika između toga što mi ne izgovaramo a mislimo da taj drugi ne oseća. U stvari, oseća sve. Onda kada se  pitaju i kažu da ne razumeju kako je muškarac našao ljubavnicu koja je ružnija, koja je gluplja i sve ostalo u odnosu na ženu? Zato što ga žena prezire i tera ga od kuće, a ljubavnica ga dočekuje i očekuje da dođe kod nje.

Zašto je sve ovo bitno i kako utiče na decu? Vaše dete je 50%  vi,  a 50% vaš muž. To znači da sve one vrline i mane koje vi imate, ima i vaše dete, i sve one vrline i mane koje ima vaš muž, ima i vaše dete. Prezirući bilo koju osobinu vašeg muža, vi prezirete vaše dete.  Šta onda dete radi? Podsvesno, pošto mora da pripada (o tome govori Porodični raspored ili Order of love), ono ima pravo da pripada porodici, i manama, vrlinama i slabostima vašeg muža, i ima pravo da pripada manama, vrlinam i slabostima vaše porodice.  Ako prezirete svog muža, bilo koju od njegovih slabosti, (kako mogu da poštujem to što je pijanica, što je kockar, što me tuče…) i što je prezir veći samo se uvećava snaga onoga što prezirete. 

Na pitanje zašto se ne razvedu, žene kažu da imaju malu platu i da moraju zbog dece da ostanu. Najveći savet koji mogu svima vama da dam – nemojte ostajati u braku zbog dece. Ostanite u braku sa poštovanjem i ljubavlju ako volite tog svog čoveka. Deca, osećajući da vi prezirete svog muža, dobijaju isti takav princip ponašanja, koje će jednog dana primeniti u svom braku.  Ako vi mislite da deca ne čuju, ne osećaju  to što se vi svađate iza zatvorenih vrata, grdno se varate. Deca sve osećaju!

Kada dođu kod mene na koučinge, zato što vrište u snu i piške u krevetu, ja im kažem hajde nacrtajte mamu i tatu. Dete kaže – jel iz ovog života ili iz prethodnih života? Ja kažem hajde prvo iz ovog. Roditelji zapanjeni kada vide šta je dete nacrtalo kako se roditelji svađaju I tuku. Onda kažem hajde iz prethodnih života…a ono, mami odsečena glava! Znači, dete je izabralo majku koja će biti jaka, da joj ne bude odsečena glava. Deca sve znaju i sve osećaju.

Kaka ćete vi omogućiti svojoj deci da budu srećni?  Onda kada počnete da poštujete sve mane svog čoveka, zato što i on mora da ima mane. I kada počnete da ga poštujete što vas je učinio majkom. S druge strane, pogledajte se svaki dan u ogledalo i prihvatite sebe i svoje mane i kažite sebi – divna sam baš ovakva kakva jesam! Volim svoje telo i volim svoju dušu i volim svoje srce i volim sve svoje!  Ako možete to da izgovorite sami sebi,  a ne da samo kritikujete sebe kako ste se ugojile, kako vam je mala plata, kako imate bore, kako ste još uvek na starom poslu gde vas sve iscrpljuje...

To što prezirete sebe, vaša deca to osećaju i upijaju kao mali sunđeri  i ponavljaju vaše priče. Ako vi u ovom životu i ovoj inkarnaciji, sada, danas i ovde ne budete zavolele sebe 100%  - znači, prihvatiti sada, danas i ovde ono što jeste, sa svim manama i svim vrlinama gde smo sada,  i prihvatiti svog muža sa svim vrlinama i manama, tek onda videti šta možemo dalje.

Kako porodični raspored (Order of love) može da pomogne? Pokažu se svi problem koji su imali naši preci, a preneti su u naš život pa mi nemamo hrabrosti da tražimo povećenje, ili ne možemo da kažemo svom mužu šta je to sve što nas muči, šta nam treba. Onda bude prejaka bol, pa se unervozimo, i vrištimo na okolni svet ili budemo preslabi pa nam se uspori metabolizam, iscede nam se hormone i  odemo u autoimune bolesti. Autoimune bolesti nastaju zato što preziremo neki deo sebe. Nekoliko predaka želi da ode u smrt, i onda osoba nema snage, nema volje. Ima samosabotaže, ima odlaganja, ima otpore u sebi da se bilo šta promeni.

Koja su najčešća opravdanja? Samo da mi deca prastu pa ću da krenem na fizičko vežbanje. Samo kada bi me muž slušao, bilo bi sve kako treba. Samo kada deca ne bi bila ovako razmažena. Samo kada bi mi šef dao povišicu i da me vidi i čuje koliko sam ja važna za taj posao.  Samo kada bi moja majka počela konačno da vodi računa o svom zdravlju, da ne moram ja njoj da budem majka. Samo kada bi moj otac prestao da pije…Otac je pio, eto sada mi je muž pijanica. 

Zašto ja vas teram da uđete u svoju snagu i da prihvatite sve svoje slabosti i slabosti svojih predaka i svog muža?

 Zbog toga, što sve ono što prezirete kod svog oca i majke, kažete da nikad nećete to postati. Onog trenutka  kada rodite svoje dete, postajete svoja majka i muževljeva majka. Onda dana kada vaš  muž postane otac, postaje (preuzima i ulazi u ulogu) svoj otac i vaš otac. Sve ono što ne želite da postanete, automatski potajete.

Iz tog razloga, trebamo prihvatiti sebe sada takvi kakvi jesmo, zavolite sebe i sopstvenog muža i onda dajete dozvolu  sopstvenoj deci da nemaju te vaše mane.

Kada se iscele priče svih aktivnih predaka koji su u nama, tako što se prihvate sva ta nerođena deca, tako što se svi ubijeni, prevareni i izdani pogledaju, tako što se sva oteta imovina virtuelno razmeni i vrati svakome kome je oteta, onda imate dozvolu da živite svoj život. Svi energetski čvorovi i energetske blokade koji u vama stoje, postaju protočne energije i prestaju da utiču na vaš život.

Zato ja predlažem da se prvo pogledaju horoskopi roditelja, da bi se videle koje su njihove mane i kako se oni sami (roditelji) vide u horoskopima svoje dece. Ako se u horoskopu svog deteta vidite kao razvedeni roditelji, a vi uporno ostajete u braku. To znači da će dete otići u razvod, ako vi ostanete u braku. Ovako, ono može da ima razvedene roditelje, a da ima normalan brak. U vašem horoskopu se vidi kakvo ćete dete da rodite. U muževljevom horoskopu se vidi kakvu će decu da ima. U detetovom horoskopu se vide pojedinačno mama i tata, vidi se njegova životna svrha, njegove vrline i njegove mane. Vidi se i to šta je to što je nasledio od svojih roditelja. Kroz Porodični raspored i kroz sećanja na prethodne živote, vi možete da sve te energetske čvorove, negativna uverenja i zavete koje je duša donela pre nego što je došla na ovaj svet, da iscelite i osetite kroz sebe a onda molitvom i postom, kroz svoje telo i kroz vaspitanje da pomognete vašem detetu da bude srećno.

Šta je suština toga što ste postali roditelji?  Da budete najbolji mogući roditelji svojoj deci, i da deca budu srećna. To je vaš zadatak kao roditelja. Osvešćujući svoje pretke i osvešćujući svoju sudbinu i sudbinu svojih predaka, dajete dozvolu  deci da budu radosna i srećna i da žive svoju sopstvenu sudbinu, a ne sudbinu svojih predaka koji ih zaustavljaju da imaju svoje priče. Poštovanjem i ljubavlju prema očevima i majkama svoje dece omogućavate toj deci da budu potpuna i cela, i da ne moraju da ponove mane vas i vašeg ljubavnog partnera.

Ukoliko želite da svojoj deci ili sebi uradite natalnu kartu, ili želite da iscelite sećanja predska, javite se SMSom na 0649297400.

Pozdrav!

Predavanje održano na Festivalu Novog roditeljstva 3.3.2018.