Zavolite sebe i svoj zivot i ostvarite sve svoje potencijale

ljubizivot

30 Veza astrologije i coachinga

Veza coachinga i astrologije

Naš trenutak rođenja (Natalna karta) je Priča mogućnosti koju je naša duša izabrala za ovaj život. Roditelje, mesto rođenja, braću i sestre, prijatelje, partnere, decu, talente, izazove, probleme i iskušenja, bolesti i smrt. U toj priči zapisani su  ključevi koji otključavaju Buđenje tj aktivaciju Priče životne svrhe tj Svesti, i preuzimanja svoje Priče tj sudbine u svoje ruke.

 

Životna svrha svakog čoveka je zadatak, misija, koju je on dobio, da sa svojim talentima, znanjem i iskustvom stečenim u životu, služi (čini) drugima. Tek ako smo mi sami srećni, zadovoljni, zahvalni, zdravi, onda iz ljubavi činimo drugima, a ne iz pozicije moranja, trebanja (pozicije žrtve). Ako smo tužni, bolesni, ljuti, naše činjenje nije potpuno.

 

Koliki procenat svojih dobrih mogućnosti iskoristimo, a koliko nam se izazovnih i loših okolnosti dese? Oko 20-30% dobrih i 60-70% loših.  Ili što bi se reklo: “Sve što te ne ubije, to te ojača”. Zašto se lakše ostvaruju loše nego dobre?

 

Dobre mogućnosti, predstavljene “dobrim” planetama (Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Jupiter) i njihovim dobrim odnosima sa drugim planetama (trigoni, sekstili i dobre konjukcije), su vazdušaste i lagane, i ne teraju nas na akciju već na uživanje u životu, ne opterećuju nas. Sve dobre emocije (radost, zadovoljstvo, hrabrost, ljubav, zahvalnost, blagoslov, snaga), su lagane i ponekad nas vode u razmaženost, ponekad u potrebu za ispunjenjem životne svrhe, ponekad u jaku želju za postignućem.

 

Izazovi predstavljeni “lošim” planetama (Mars, Saturn, Uran, Pluton, Neptun)  i izazovnim aspektima (kvadrati I  opozicije bilo dobrih, bilo loših planeta, konjukcije loših i loših, i loših i dobrih) imaju jake uticaje na nas, našu podsvest, i na okolnosti oko nas,  kroz veliku količinu energije koju u sebi nose,  koja nas tera na akciju, jer nam je “tesno” u sopstvenoj koži.  Ti aspekti pokazuju sve one priče sećanja prethodnih života, sećanja naših predaka i naša lična sećanja koja nose neku od nezavršenih, neiživljenih priča.

 

Sve negativne emocije: strah, stid, sramota, tuga, ljutnja, bes, gnev, zavist i ljubomora, su guste, teške, i lakše potpadnemo pod njihov uticaj, a teže se izvlačimo iz tih stanja, i da bi se izvukli, moramo da se pokrenemo na akciju i nešto preduzmemo. Otuda se loše okolnosti I ljudi lakše dese- da nas NATERAJU da se probudimo, da se prenemo, da izađemo iz zone komfora, da preuzmemo odgovornost nad svojim životom. Dok nam je sve potaman, možemo i da se olenjimo  i opustimo.

 

Kako stići do Lakoće življenja  I Ispunjenja svoje Životne svrhe? To nam pokazuju putokazi natalne karte.

 

Potrebno je suočiti se sa tamnim (nevidljivim, podsvesnim) sećanjima prošlosti svojih predaka, i sećanja prethodnih života svoje Duše. I svojim ličnim, ovoživotnim sećanjem. To su sve one Priče koje su nesvarene, zaboravljane, stavljane pod tepih jer je previše bolelo i jer nas je previše plašilo. Tek suočavanjem sa svojim najvećim Senkama, sa svojim najvećim strahovima, tek sagledavanjem naših i tuđih najvećih krivica, dobijamo mogućnost da se sa njima suočimo.

 

To su priče i obrasci koji nam se ponavljaju, to su priče iz prošlosti kojima NEMAMO pristup na svesnom nivou. Ne možemo u sadašnjosti da isceljujemo prošlost. U sadašnjosti mi isceljujemo simptome, uzroci nisu tu. Ključ isceljenja Duše nalazi se u sećanjima na prošlost.

 

Tu nastaje zajednički ples astrologije i coachinga.

Astrologija je divno dijagnostičko sredstvo koje nam pokaže koje su naše priče iz podsvesti, iz prošlosti, koje utiču na našu sadašnjost i budućnost, i kojima nemamo pristup.

Uz pomoć coachinga (ja lično koristim kombinaciju metoda i tehnika sledećih naučnih pravaca:  NLPa (neuro -linguističkog programiranja), nehipnotičke regresoterapije, pathworka, porodičnog rasporeda (order of love) i energetske psihologije), dobijamo načine kako isceljenjem svojih planeta (sećanja na prošlost), poboljšamo svoju sadašnjost i izmaštamo najbolju verziju budućnosti, bez straha od neizvesnosti koji smo do tada imali (opterećeni pričama iz prošlosti kojih nismo ili jesmo bili svesni).

 

Kako se isceljuju planete? Tako što se krene u sećanja (koja se nalaze kao informacija u našem fizičkom telu i u auri, i  podsvesna su) na te događaje, su povezana sa tim planetama u našoj natalnoj karti: prihvati se sećanje, oprosti se ili se primi oproštaj u svetlosti. Zatim se pronađe nenaučena lekcija (koju tada nismo naučili a danas nam je potrebna da ne bi iznova doživljavali tu priču u ovom životu), i izmašta se nova prošlost koja zameni prethodnu priču. Mi ne menjamo prošlost na taj način, mi menjamo svoje sećanje na tu prošlost.

 

Za kratko vreme na ovaj način, pomažem klijentu da preokrene, tj poboljša pogled na život, sudbinu, odnose sa ljudima u svom okruženju, da nauči kako da sam sebi pomogne, izbegne emotivnu i energetsku upletenost u stresne situaciju u svom životu, i da sa ljubavlju gleda na svoj život. Klijent shvati da je odgovornost za sreću u njegovim rukama, da radost i uspeh zavisi od njega samog. Biva motivisan da krene na put promene, da prevaziđe sve prepreke koje ga danas sprečavaju da do sreće dođe sam, sada i ovde, iI da izgradi neke nove veštine i stavove, koji mu pomažu da živi život koji voli, ispunjavajući svoju Životnu svrhu zbog koje se rodio.

 

Tekst originalno objavljen u Holističkom magazinu 14.5.2017.

http://www.coachingmagazin.rs/veza-astrologije-coachinga/