Zavolite sebe i svoj zivot i ostvarite sve svoje potencijale

ljubizivot

25 ČAROBNI PLES ISCELJENIH PLANETA

Čarobni ples isceljenih planeta

Tekst je originalno objavljen u štampanoj verziji časopisa Sensa u avgustu 2016

Ovo je moj život. Moja planeta. Moja ljubav. Ja sam sve i sve je Ja. Sve-jedinstvo.

U radu sa ljudima, najčešće začuđeno pitanje koje dobijem je: Kako tačno misliš da planete u natalnoj karti mogu da se isceljuju? Da li to znači da će iz mog života nestati svi loši ljudi i događaji? Da će sve da bude ružičasto? A šta ako nestanu i svi oni koji me bole, ali bih “umro” ako bih ostao bez njih? Šta ću ja ako se promeni sve oko mene, ko sam onda JA? Ovaj tekst je moje objašnjenje isceljivanja planeta.

PRIZNATI PROŠLOST KOJA JE BILA

Naš trenutak rođenja je Naslikana priča koju je naša duša izabrala za ovaj život. Roditelje, mesto rođenja, braću i sestre, prijatelje, partnere, decu, talente, izazove, probleme i iskušenja, bolesti i smrt. I ključeve koji otključavaju Buđenje tj aktivaciju Priče životne svrhe tj Svesti, i preuzimanja svoje Priče tj sudbine. Kroz Saturnove aspekte ispričana je priča naših predaka koju smo dobili rođenjem kroz DNK. Kroz Uranove, Neptunove i Plutonove aspekte data su sećanja prethodnih života. Hiron (asteroid koji se nalazi između Saturna (smrti) i Urana (novih početaka) na nebu) je Ključ  menjanja najvećih rana u najveću snagu. Tek suočavajući se sa tamnim (nevidljivim, podsvesnim) sećanjima prošlosti svojih predaka, i sećanja prethodnih života svoje Duše, dobijamo mogućnost da SAD I OVDE menjamo svoju sadašnjost i budućnost. Priče i obrasci koji nam se ponavljaju su priče iz prošlosti kojima NEMAMO pristup na svesnom nivou. Ne možemo u sadašnjosti da isceljujemo prošlost. U sadašnjosti mi isceljujemo simptome, uzroci nisu tu. Ključ isceljenja Duše nalazi se u prošlosti, u sećanjima na prošlost.

 

Saturn i transcedentne planete (Uran, Neptun i Pluton)(sa Marsom u aspektima) su planete koje, gde god se nađu u natalnom horoskopu (Priči trenutka našeg rođenja), pričaju priče neodlučnosti, nemoći, strahova (Mars),  odlaganja, bolesti,  dugova,  gubitaka i smrti (Saturn), izazova, naglih prekida, iznenadnih događaja koji menjaju sudbinu (Uran), zavisnosti,  iluzija, prevara i izdaja (Neptun), fatalnih ljubavi i zavodljivosti,  smrti, zločina iz strasti,  kriminala i globalnih kataklizmi (Pluton). To su sve one Priče koje su nesvarene, zaboravljane, stavljane pod tepih jer je previše bolelo i jer nas je previše plašilo. Tek suočavanjem sa svojim najvećim Senkama, sa svojim najvećim strahovima, tek sagledavanjem naših i tuđih najvećih krivica, dobijamo mogućnost da se sa njima suočimo. Jedini način da se Senke svare i iscele je: otići sećanjem (sećanja se nalaze u našem fizičkom telu i u auri, i  podsvesna su) u te događaje, i isceliti ih oproštajem, blagoslovom i sjedinjavanjem krivca i žrtve u Svetlosti i Ljubavi. Od Hirona se počinje proces isceljenja.

 

Hiron, asteroid koje se na nebu nalazi između Saturna i Urana, smatra se  zaštitnikom “alternativne” medicine, posebno primenom energija u isceljivanju.  Suština Hironove (ranjeni iscelitelj i ratnik) povezanosti sa energetskim terapijama (Ključ koji otključava vrata isceljenja) je u tome da njegova energija uspostavlja energetski i vibratorni most izmedju vibracije zemlje (tela, materije) (Saturna) i Neba (Eletkrične energije) (Urana), i utiče na način podizanja vibracije našeg energetskog tela, koju prati određen kvalitet svesti, odnosno spoznaja. Za razliku od Merkura (Um, mentalni deo nas), Hiron sam po sebi, svojim prisustvom,  je alhemijski proces, on upravlja hologramskim svemirom. Hiron vlada duhovnom svetom, ali njegova suština je praktična, jer rezultat takvog procesa je svesnost o samom sebi: nov pogled na svet, promena životnog puta, osećaj ponovnog rođenja.

Hiron u horoskopu opisuje našu najdublju psihološku ranu i jasno ukazuje na načine njenog isceljenja. Predstavlja ključ za naše životno traganje, jer razotkriva svesno stazu koja vodi ispunjenju naše lične sudbine. U natalnoj karti on je ključ za veliko i važno KAKO da na što kvalitetniji način  prihvatimo energiju i uticaje Saturna, Urana, Neptuna, Plutona.

ISCELJENA PROŠLOST JE DOBRA SADAŠNJOST

Kako se isceljuju planete? Tako što se krene u sećanja koja su povezana sa tim planetama u našoj natalnoj karti: prihvati se sećanje, oprosti se ili se primi oproštaj u svetlosti. Zatim se pronađe nenaučena lekcija, i izmašta se nova prošlost koja zameni prethodnu priču. Mi ne menjamo prošlost na taj način, mi menjamo svoje sećanje na tu prošlost.

 

Isceljeni Neptun, vraća veru u samog sebe (onaj Božanski deo nas koji nas povezuje sa Tvorcem), u ljude, u anđele i Boga. Povezujući Ljubav (Mesec I Venera) sa Verom (Neptun) da je Bog taj koji nas voli, štiti, vodi i pomaže, dobija se osnova za Čaroliju menjanja Priče sopstvenog života. I ako smo u najtežim trenucima pomireni sa Bogom (Tako je Bog rekao), tad je strpljenje i trpljenje mnogo lakše. I ako verujemo da možemo, i ako verujemo da Bog ima NAJBOLJI PLAN ZA NAS, tad počinju da se dešavaju ČUDA (jer mi tada uradimo šta je do nas, a ostalo prepustimo Bogu)! Neptun nam daje povezivanje sa svim misterijama sveta I kosmosa, i potpunu kreativnost i umetnost u svim aspektima života. Daje nam priliku da upoznamo sve svoje srodne duše, i da se sretnemo i budemo sa svojim idealnim životnim partnerom (“Blizanački plamen”).

 

Isceljeni Uran daje osnovu za slobodnu volju, inovacije, lucidne snove i ideje AHA tipa, za poboljšanje svih procesa i svih aspekata života i osvajanje lične slobodne volje. Nadalje nas podržava da krenemo napred, uvek napred, gde god da smo, pro-aktivno, u susret životu, preprekama i njihovom rešavanju. Neispunjavanje naših želja tada postaje nova PRILIKA ZA RAST i pronalaženje NOVOG načina da dođemo do onog što ili koga želimo. Postaje izvor slučajnosti i sinhroniciteta.

 

Jupiter, najsrećnija i najveća planeta našeg horoskopa, oslobođena od stega sad već isceljenih planeta, postaje centar izmaštavanja najlepših Bajki, planova, ciljeva, želja. Znamo zašto (Svrha, vizija života), kuda hoćemo da idemo i kako i kada treba tamo da stignemo.

 

Isceljeni Mars nam daje hrabrost, snagu i volju da sve svoje snove pretvorimo u stvarnost. Mars nas pokreće na akciju, na strast, na fizičku aktivnost.

 

Isceljeni Saturn postaje naša disciplina, odgovornost, posvećenost, Učitelj i predavač. Daje nam razumevanje da je smrt samo kraj jednog poglavlja i portal za sledeće poglavlje. Daje odgovornost osvešćenom čoveku da čini što više dobrih dela jer time “poboljšava” prilike za život koji sledi. Daje razumevanje da ništa loše ne može da se desi, i da gubitak (voljenih)  znači da ćemo se dogovoriti i sresti u sledećem životu, u sledećoj prilici.

 

Isceljeni Pluton postaje najveća moć promene (transformacije), dubokih uvida, sve-povezanosti sa svim ljudima, životinjama, biljkama. Postaje Strast i posvećenost koja omogućava regeneraciju tela i duše. Postaje najveća moć da se život preuzme u svoje ruke, bez ikakvog više straha od bilo čega, naročito od smrti. Svaka bolest postaje izlečiva, svaki pad je prilika za dizanje i za promenu. Daje razumevanje da je LJUBAV (Venera, Neptun, Mesec, Merkur, Sunce, Mars) večna, i da je ona ta koja daje Život i produžava naše trajanje na planeti Zemlji. Daje nam slobodnu volju nad sudbinom.

 

PRILIKA ZA MENJANJE BUDUĆNOSTI

I tada nastaje čarobni ples isceljenih planeta kroz tranzite (položaje planeta koji se nalaze trenutno na nebu). Uticaj planeta na naše živote odvija se kroz 4 dimenzije, I na nama je lep zadatak da ih dočekamo sa radošću I raširenih ruku, I da koristimo njihovu veliku energiju za svoju dobru budućnost, umesto da joj se suprotstavljamo.

4 dimenzije su (predstavljene elementima koji ih čine, od najsuptilnije vatre duha do najgušćih zemaljskih okolnosti):

  • Duh (vatra) (svest da nam položaji zvezda dolaze u susret, I kako one utiču na nas)
  • Misli (vazduh) (hoću li ih se uplašiti ili ću im poželeti dobrodošlicu)
  • Emocije (voda)(hoće li strah tuga nemoć bes ljutnja da me savladaju ili ću prirodno ili na veštački način da u sebi izazivam radost, zahvalnost, ljubav, oproštaj, blagoslov, snagu, kreativnost, hrabrost, samopouzdanje, viziju)
  • Okolnosti kroz ljude i događaje (zemlja) (I moju reakciju njih, jer 10%  su okolnosti, a 90% način na koji mi reagujemo na njih).

Mi svaki transit možemo da dočekamo spremni, i to je moj poziv svima nama, da se sa radošću spremimo za one izazovne aspekte (tranzitne planete koje u kvadratu, opoziciji ili konjukciji prolaze preko naših natalnih planeta) koje nam dolaze u susret ili same međusobno na nebu igraju neki od tih oštrih izazovnih aspekata.

 

DOČEKIVANJE PLANETA U SVOJ ŽIVOT:

Marsa dočekujemo fizičkom aktivnošću koja će nas izmoriti i oznojiti.

 

Hirona dočekujemo spremni da se suočimo sa najvećim bolovima koje smo ikad imali, da jednom zasvagda raskrstimo sa starim bolovima očekivanjima i shvatimo da smo danas jači, staloženiji, baš zahvaljujući svim bolovima koje smo preživeli.

 

Saturna dočekujemo spremni da spavamo više i više se odmaramo, hrpom knjiga koje ćemo pročitati, novim projektom koji iziskuje da se pomučimo da naučimo kako da ga razumemo i radimo, građenjem ili renoviranjem kuće i stana, bacanjem svega što je staro, jačanjem svog tela misli i emocija  svim tehnikama samopomoći.

 

Urana dočekujemo spremni prateći sve “znake pored puta” ( sinhronicitete), spremni da uzmemo svoj život u svoje ruke, vratimo sebi moć da budemo slobodni (čak iako smo u zatvoru, bolnici ili na poslu koji ne volimo, sa osobama koje nas “stežu”), tako što stvorimo tj izmaštamo svoj mali kutak prostora koji je samo naš (makar taj prostor bilo vreme provedeno u tišini sa samim sobom svakog jutra i večeri), i smišljamo ideje kako da unapredimo sopstveni život na nov, neočekivan, inovativan način, i kako da naglo prekinemo navike i rutine koje su nam postale dosadne bespotrebne ili štetne.

 

Neptuna dočekujemo sveščicom pored kreveta u koju ćemo zapisivati snove kao znake kuda dalje da idemo, kao povećano poverenje i veru u Boga, sebe i ljude, kao sve ideje kako biti kreativniji u svom životu i poslu, spremni da napišemo poneku pesmu ili priču, novi blog.

 

Plutona dočekujemo sa spiskom svega onoga što čega zauvek treba da se oslobodimo jer nam šteti zdravlju i radosti (loše navike, ljudi koji nam otežavaju život, emocija koje nas čine nemoćnim da promenimo išta u svom životu). I koristimo podršku i znanje svih ljudi  na Planeti Zemlji (Internet, biblioteke, prijatelji, rođaci, partneri), da kad može jedan čovek, može svako, možete I vi.

 

Dočekivanjem izazovnih aspekata na ovaj način,  pre nego energije stignu do toga da utiču na ljude I okolnosti oko nas, možemo da ih prigrlimo svešću (duhom, saznanjem I prihvatanjem), kroz misli (prepoznati negativne misli čim se pojave) I kroz emocije (pretvarati negativne emocije u pozitivne na VEŠTAČKI način) I kroz materijalizaciju onih okolnosti koje nam trebaju I koje su nam korisne, i služe nam za ojačavanje I isceljivanje sopstvenog tela i ostvarivanje svojih projekata u svim aspektima života. Energiju planeta koristimo za sebe, a ne protiv sebe….. Na taj način, kroz sopstvenu “režiju”  tj pripremu dolaska tih energija, ne čekamo da se OKOLNOSTI same DESE (strepeći hoće li biti dobre ili loše), već trošimo energiju  planeta UNAPRED, planski.

 

Jer energija mora da bude “potrošena”, I ona “ne zna” da li treba da se troši na dobre ili loše okolnosti, samo treba da se istroši. I tako je mi potrošimo na dobre stvari, ne čekajući da vidimo hoće li se “izazovni” aspekti ostvariti kroz okolnosti ili kroz naše odnose sa ljudima. Kao što vodenički točak koristi energiju reke da izmelje brašno, tako mi koristimo energiju planeta da upakujemo naš život u one okvire koji nam trebaju i koje želimo.

 

Jednom kad ovo razumemo, od tada,  jednom i zauvek prihvatimo da je najveća i jedina naša moć u SADA I OVDE, i krećemo da zračimo emocije radosti, ljubavi, zahvalnosti i ushićenja (Mesec), sa lakoćom i razdraganošću plešemo i uživamo (Venera), krećemo se i preduzimamo akcije (Mars), postavljamo ciljeve (Jupiter), pričamo, pevamo i mislimo (Merkur), i tako postajemo najbolja verzija SEBE (Sunce).

Moj odgovor šta znače isceljene planete je: ti ćeš biti promenjen, tvoje sećanje na prošlost će biti promenjeno (Senke će izaći na svetlost i više te neće plašiti, jednom naučena lekcija će te radovati i nećeš se više “pecati”,  situacije će prestati da se ponavljaju na isti način kakve su bile jer će tvoje re-akcije iIi akcije biti drugačije, opasnosti ćeš umeti da preduprediš oprezom, bolesti ćeš zaustaviti zdravim navikama, i za ljubav ćeš se otvoriti, spreman da je primiš i daš svakog dana. SREĆNO!