Zavolite sebe i svoj zivot i ostvarite sve svoje potencijale

ljubizivot

01LoveLife ili Život ispunjen Ljubavlju

Još jedan običan tekst ili…?

Ova kolumna je dobrodošlica i poziv Vama da zajedno pođemo na Put nalaženja više Ljubavi – prema sebi, prema bližnjima, između ljudi i za više radosnih ljubavnih parova, da sagledavamo život iz drugačijeg ugla. Svakog dana.

Kao uvod Vam postavljam par pitanja kao podsećanje na lepotu života i ljubavi:

 • Ko ste Vi?
 • Ko Vam je najdraža osoba na svetu?
 • Kome se divite?
 • Ko Vas je mnogo voleo?
 • Imate li osobu koja je uticala na Vas da poboljšate neko svoje ponašanje ili osobinu?
 • Kako se zove osoba u koju ste se prvi put zaljubili? Kako se zove osoba u koju ste se najskorije zaljubili? Kako ste se osećali u trenucima zaljubljenosti?
 • Koliko često upoznajete nove ljude? Imate li bar jednog prijatelja?
 • Jeste li se skoro zapitali: Ko zna zašto je to dobro?
 • Šta ste sebi lepo učinili danas?
 • Kad ste se prošetali?
 • Sa kim najradije pijete kafu ili čaj?
 • Kome ste se danas osmehnuli?
 • Čijem pozivu ste se obradovali?
 • Koga ste skoro zagrlili toplo i čvrsto?

Čemu ova kolumna?
Čitajući knjige i tekstove samopomoći, gledajući filmove, prisustvujući treninzima i radionicama, a najviše družeći se i pričajući sa dragim ljudima, poželela sam da svoja saznavanja podelim sa Vama, kao mali vodič na putu za više ljubavi.
Nešto ste već čuli i primenjujete redovno. Druge ste znali, a niste obratili pažnju, za neke možda niste čuli. Neke ste primenjivali par dana posle pročitane knjige ili završene radionice, a onda vas je vrtlog obaveza odvukao od primenjivanja stečenog korisnog znanja.
Ja vas pozivam na redovnu, svakodnevnu ljubav.

Ko sam ja?
Ko si ti? Pitao me prijatelj poslednjeg dana 2013.

Snezana-Prokic-wuwu-magazine-lovelife.jpg

Pre
Pre petnaest godina, kad smo se videli prethodni put, odgovorila bih: Žena. Inženjer. Beograđanka. Ćerka. Sestra. Prijateljica. Ljubitelj hemije. Pesimista. Osoba koja sve želi da drži pod kontrolom i koja planira, ne 5 godina (kako Vas pitaju na intervjuima za posao) već bar 20 godina unapred.
Kao pesimista koja je sve isplanirala unapred, a planovi se nisu ispunili, dugo sam patila za stvarima koje nemam umesto da sam uživala u svemu onom što imam. Nisam shvatala koliko sam bogata jer sam zdrava, jer imam žive roditelje, prijatelje, posao, krov nad glavom i mnogo drugih blagodati i talenata koji su mi se podrazumevali kao nešto normalno što svako ima… sada to zovem Život tuge pod staklenim zvonom.

Između
Tek kad sam izašla iz zone komfora, i prihvatila da možda nikad neću imati ono za čim najviše čeznem, otvorio se čitav novi svet lepote i ljubavi. Ljubavi prema Životu takvom kakav mi je dat, uz mogućnost da ja sama utičem na sagledavanje sopstvene stvarnosti, da preuzmem odgovornost za svoj život i za svoje odluke i da mi više za neispunjenje želja ne budu krivi roditelji, partneri, kolege, sudbina.
I tako negde usput, u tih 15 godina, postadoh NLP master. Life Coach. Business Coach. Predavač i vodič onima koji žele da čuju više ili vide život drugačije.

Posle tj. sad
Ko sam ja? Ja sam biće.
Šta radim? Živim i volim. Optimista sam.
Čime se bavim? Menadžerskim poslom. NLP-om. Porodičnim konstelacijama. Istraživanjem Puta Ljubavi. Skupljanjem znanja i iskustava. Pričama i vežbama sa prijateljima. Sportom. Zdravim životom. Provođenjem vremena sa samom sobom i u svom društvu. Postavljanjem pitanja sebi: šta volim? Šta mi treba? U čemu uživam? Šta još mogu za sebe da uradim (pročitam, pogledam, treniram, družim se) da se ja osećam bolje svakog dana.
I da. Volim da zadajem sebi i drugima zadatke i da proveravam, sa pažnjom i ljubavlju, radimo li ih…

A sada zadatak za Vas:
Ako već nemate sveščicu ili dnevnik u koju upisujete svoje svakodnevne utiske, poklonite jednu sebi, već danas ili do sledećeg četvrtka.
Svakog jutra napišite 3 male stvari koje ćete učiniti sebi tog dana. Kako bi bilo da sebi ispunite obećanje ? Kakav je osećaj? Dobar?
Proverite uveče jeste li ispunili sebi obećanje dato tog jutra. Ako niste, slobodno sutra prepišite one 3 stvari od juče. I onda možda vidite da je lako sebi činiti .

I dođite i sledećeg petka na ovo mesto da se radujemo. Šapnuću Vam temu: Kako da više volim sebe…svakog dana.

 

Tekst originalno objavljen u wuwumagazine 14.3.2014

http://www.wuwumagazine.com/lovelife/lovelife-ili-zivot-ispunjen-ljubavlju/