Zavolite sebe i svoj zivot i ostvarite sve svoje potencijale

ljubizivot

45 JESTE LI SEBI DOZVOLILE DA BUDETE RADOSNE?

Ponekad sednem sama sa sobom, ponekad pričam sa prijateljicama, najčešće pitam klijentkinje koju prvi put vidim: Da li ste SEBI dale dozvolu da budete RADOSNE?

TolIko stresa i tuge, nemoći oko nas, i veliki broj žena koje rade na sebi. znam, neke će reći: Kako to misliš, da ja sebi dam dozvolu? Ko sam ja da dam sebi dozvolu da budem radosna? Radost je emocija, stanje, koje se desi, ili se ne desi, zavisi od mog trenutnog raspoloženja, od okolnosti, od odnosa sa ljudima oko mene, od trenutnih tranzita planeta na nebu, od vremenskih okolnosti...

I tu kreće moja radost, kad shvatim da još jednom biću mogu da kažem: „Samo od vaše dozvole sebi zavisi hoćete li biti radosne!“ Jer kad dozvolite sebi sva Zašto bi trebale da budete radosne, onda moje Kako, je kao seme koje pada u plodno tle, i vaša akcija je voda koja će ga navodnjavati dok ne postane cvet ljubavi,  radosti i lakoće.

Zašto treba da budete radosni?

Da uprkos ljutnji što  patrijarhat i vlada bar 3000 godina na planeti Zemlji, i zato što  princip slobodne volje biva zlopupotrebljen u preko  95 posto slučajeva, uprkos strahu za život  i zdravlje svojih  bližnjih, uuprkos tuzi, jer su naše pretkinje tako često ostajale udovice, imale pobačaje i abortuse, i igrom nesrećnih slučajeva, kataklizmi, zaraznih bolesti i ratova su sahranjivale svoju decu,  bivale su prevarene, izdane i ostavljene od strane svojih muževa?  Da, iako imate bilo strah od  neuspeha (šta će svet da kaže), ili uspeha (da li će se svet srušiti onda kad budem uspešna i radosna), rešite da sebi date dozvolu da budete radosne.

Jer ako niste sebi dale dozvolu da budete radosne, i uspešne, sabotiraćete sebe, da vam se desi drama u trenutku kad se desi vrhunac vašeg života... i uprkos svim spoljnim postignućima, duša ostaje prazna, neispunjena, i čežnjiva da isceli sebe. Duša će tražiti da se vratite sebi, da budete radosne i uspešne, i da ispunite sve ono što ste se dogovorile sa Bogom, pre nego ste izmaštale ovaj život. O da, sad sam vam otkrila tajnu, samim tim što se se rodile, vi ste  se već dogovrile sa Bogom da budete radosne. Ulazeći u malo telo bebe, u okruženje i među rođake, ste to zaboravile. Sad treba toga da se setite.

Ovaj život je vrlo jednostavan, samo ga mi komplikujemo. I sve stane u par pitanja: Živite li svoj život sa radošću, lakoćom, služeći drugim ljudima svojim talentima koje ste dobili ko zna odakle,  znanjem koje ste sticali i iskustvom koje imate? Živite li ili životarite svoj život, čekajući da se stvari same dese, da se život posloži i vi konačno budete srećni, jer ste sebi izmaštali  sve holivudske želje? Živite li u sadašnjem trenutku , ili  u prošlosti (kroz okrivljavanje) ili u budućnosti (kroz uznemirenost šta će da se desi)?

Da li ste sebi dale dozvolu da budete radosne? Ako niste, dajte je sada, kada čitate ovaj tekst. I često izgovarajte ovu rečenicu: „Dajem sebi dozvolu da sam radosna ovde i sada!“ Tada je recept kako da to postanete, vrlo jednostavan.

Pomešajte:

15 minuta jutranjeg razgibavanja tela

5 minuta grohotnog smejanja, naglas, na svakih 60 minuta, uz njihanje kukovima, kao da zavodite najlepšeg momka na svetu

15 minuta plesanja trbušnog plesa ili kola ili jednostavno drmusanja

15 minuta pevanja naglas omiljenih pesama

10 minuta vrištanja u jastuk

10 minuta lupanja rukama u jastuk (kao bokser)

5 minuta zahvalnosti za sve što se desilo tog dana (bez obzira ružno ili lepo)

I konzumirajte ih SVAKOG dana, bez izuzetaka, bar 180 dana. Svedočićete veliku promenu.  Srećno!

 

Originalno objavljeno na Lovesensa

https://www.lovesensa.rs/clanci/life-coach/jednostavan-recept-za-radost